Szalámi
Kóstoltad már a mangalicahúst?
Az utóbbi időben a hagyományos sertéshús mellett újra megjelent a különleges ízű mangalicahús a boltok kínálatában, mint a nehezebben emészthető vörös húsok egyik lehetséges alternatívája. Az újonnan felfedezett mangalicasertésből készült termékekben a hús zsírosabb jellege ellenére alacsonyabb a telített és magasabb a telítetlen zsírsavak aránya, emiatt korszerűbbnek számít, mint a hagyományos húsfajták.
Szalámikészítés mesterfokon - de vajon mi a titka?
A különleges ízvilággal rendelkező szalámik készítése során a kifogástalan fűszerezés mellett a feldolgozási mód is befolyásolja a végeredményt. Ebben a bejegyzésünkben betekintünk a szalámikészítés világába. Szó lesz arról, hogy miből készülhet, hogyan és mibe töltik, és hogy miként lehet elkészíteni ezeket a különleges húskészítményeket.