Szalámi

2021. 04. 02. 09:37:54

Kóstoltad már a mangalicahúst?

Az utóbbi időben a hagyományos sertéshús mellett újra megjelent a különleges ízű mangalicahús a boltok kínálatában, mint a nehezebben emészthető vörös húsok egyik lehetséges alternatívája. Az újonnan felfedezett mangalicasertésből készült termékekben a hús zsírosabb jellege ellenére alacsonyabb a telített és magasabb a telítetlen zsírsavak aránya, emiatt korszerűbbnek számít, mint a hagyományos húsfajták.

mangalicahús kolbászposta cikk

2021. 03. 26. 20:26:20

Szalámikészítés mesterfokon - de vajon mi a titka?

A különleges ízvilággal rendelkező szalámik készítése során a kifogástalan fűszerezés mellett a feldolgozási mód is befolyásolja a végeredményt. Ebben a bejegyzésünkben betekintünk a szalámikészítés világába. Szó lesz arról, hogy miből készülhet, hogyan és mibe töltik, és hogy miként lehet elkészíteni ezeket a különleges húskészítményeket.