Az utóbbi időben a hagyományos sertéshús mellett újra megjelent a különleges ízű mangalicahús a boltok kínálatában, mint a nehezebben emészthető vörös húsok egyik lehetséges alternatívája. Az újonnan felfedezett mangalicasertésből készült termékekben a hús zsírosabb jellege ellenére alacsonyabb a telített és magasabb a telítetlen zsírsavak aránya, emiatt korszerűbbnek számít, mint a hagyományos húsfajták.
A megfelelő tartás mellett bizonyítottan egészségesebb zsírtartalom miatt a mangalica íze verhetetlen, könnyű elkápráztatni vele a család apraja-nagyját. Akkor sem hagyhatod ki a különleges ízvilágú termékeket, ha igazi ínyenc vagy. Ugye annak tartod magad? :)
Az ősi magyar sertésfajta
A mangalica sertés egy kárpát-medencei igénytelen zsírsertés, melyet több különböző fajta sertés keresztezésével alakítottak ki. A szőke mangalica szőrzete a szürkétől a sárgás-vöröses árnyalatig változhat a tartási és talajviszonyok függvényében. A vörös mangalica szőrzete barnásvörös. Bőrük sötéten pigmentált, a túrókarima, a csecsek és körmök feketék. Jellegzetes mintázatuk a fültő alsó szélén helyezkedik el. A világos, kb. 5 cm átmérőjű folt fokozatos átmenettel pigmentált. Ez az úgynevezett „Wellmann folt”.
Jellegzetes dús, hosszú, göndörödő szőre ridegtartásban is megvédi a hidegtől. Egyedeik a 150 kg testsúlyt is elérhetik. A mangalicasertések alacsony egyedszámuk miatt szigorú fajtatenyésztés alatt állnak, melynek során cél minden jellemző fajta genetikai és fenotípusos megjelenésének és a természetes tartási körülményekhez való jó alkalmazkodóképességeknek a fenntartása. Az egyedszám növelésével a biominősítésű mangalicasertés kiváló alapanyagot nyújt a húsipari termékek előállításához is.
A mangalicahús felejthetetlen ízvilága

A mangalicasertés húsa és ízletes szalonnája is egészségesebb a nagyiparilag tenyésztett hússertésénél. Harmonikus íze feledhetetlen kulináris élményt nyújt kedvelőinek, akik a csemege vagy enyhén, illetve erősen csípős ízvilágot egyaránt szeretik. A szalámik és vastagkolbászok a legismertebb hústermékek, amiket áruházunkban is kiemelt helyen találtok meg.
Megfelelő tartás esetén a mangalicának igazoltan alacsonyabb a koleszterinértéke, és telítetlen zsírokkal is ellátottabb a húsa, ami a magas zsírtartalom miatt szinte olvad a szájban. A mangalicából karajfilé, sonka és ízletes szalonna, valamint zsír is készülhet, de más húskülönlegességek is megtalálhatók a kínálatban.
A megszokott “fehér” és a sötétebb csemege, illetve csípős paprikás ízvilágot beszállítóink gyakran ritka összetevőkkel párosítják, mint a szarvasgomba vagy a vörösbor. A Szilváshús Kft. mangalica-szarvashúsos füstölt kolbásza különleges enyhén csípős, paprikás ízharmóniát teremt.
Változatos mangalicahúsok
A mangalicából ízlés szerint hagyományos magyar fűszerezéssel szalámik és ízletes vékony- és vastagkolbászok készülnek, amik hidegtálak, szendvicsek vagy egytálételek és levesek alapanyagai. A változatos elkészítésnek köszönhetően a mangalicát még a reform étkezésbe is bele lehet illeszteni. Az állat értékes részei tehát sokáig eltartható formában használhatók fel és megfelelően elkészítve, valamint ízesítve és füstölve hónapokig ehetők. A KolbászPosta.hu beszállítói kiváló ízű termékekkel vannak jelen a kínálatban.
Webáruházunkban zavartalan a kiszolgálás. Rendelj kényelmesen otthonról minőségi terméket még ma, és élvezd az utánozhatatlan minőséget.