Jön a szabadtéri piacok időszaka. A büfék kínálata elképzelhetetlen sütni való kolbász, lángos, hot dog, hamburger nélkül. Aki kedveli ezt a sajátos életérzést, nagyon hiányolja a rendszeres kontaktot kedvenc büféseivel, és az időjárás sem tartja vissza egy korai reggelitől - amint lehet, megy.
A street food felvirágzása
Az utcai étkezés a világ minden táján kedvező árú, tápláló, vitalizáló, az adott hely, valamint kor ízlésének megfelelően jóízű ételt jelent. Hazánkban a retro büfékocsik étel- és italárusai évtizedekig megszokott szereplői voltak a vízpartoknak, piacoknak, majálisoknak. Kedvelt vendéglátóipari szolgáltatásaik szűk étlappal, de kiszámítható minőséggel működtek tudatosan összekötve a kellemest a hasznossal. A szezonális szolgáltatás az elő- és utószezonban fixen telepített helyen is folytatható volt, így egész évben élvezni lehetett az olcsó, házias ízeket.
Piacon enni jó
A piaci étkezésnek kivételes hangulata van. A napi fogyasztás mellett tipikus turistalátványosságok is lehetnek a befutott gasztro piacok, amik szintén elképzelhetetlenek jó minőségű húskészítmények nélkül. A kisebb helyeken még manapság is ugyanolyan hatalmas alumínium lábasokban sütik a kolbászokat, mint gyerekkori emlékeinkben a terebélyes, fehér kötényes nénik, de ez azért már más. Lehet hurkát, sült kolbászt és húst is enni friss kenyérrel, mustárral, csípős savanyúsággal, cseresznyepaprikával a bódé melletti könyöklőn vagy padokon. Különleges hangulata van, ha a piaci séta közben fogyasztunk.
Igaz ez arra az esetre is, ha a bulizás, iszogatás utáni reggel akarjuk feltuningolni magunkat olcsó, magas energiatartalmú étellel, amit barátaink körében fogyaszthatunk el. Kétségtelenül ez számít a legjobb gyógymódnak másnaposság ellen.
Sütni való kolbász otthonunkban is
Ha hasonlóan kiadós reggelire vagy megfizethető árú ebédre vágysz, nem muszáj kimozdulnod otthonodból. Egyszerűen és gyorsan készíthetsz vendégeidnek is tipikus finom magyar ételt, csak ne félj kipróbálni ízletes hústermékeket. Omlós, zsíros húsételeket fűszeres-zsíros füst és tömeg nélkül is kóstolhatsz, otthonod kényelmében, a kedvenc bicskáddal. Válogass és rendelj ízletes, kedvező árú minőségi termékeink egyikéből, és süss isteni kolbászokat, mint egy igazi chef.
Hogyan készítsd el?
A kolbászsütés klassz dolog, de az alapanyag minősége nagyon fontos tényező.
Csak sütni való kolbászt vegyél, ha azt akarod, hogy ne durranjon szét sütés közben, hanem ízletes maradjon anélkül, hogy kiszáradna. A jó sütőkolbász nem olcsó, grillezni is remek, a nyári mulatságok kihagyhatatlan kelléke. Kilós ára nagyjából egy kiló színhús árának felel meg.
Attól ne félj, ha fagyasztott. Több hónapig eláll így is, sütni viszont másképp kell, mint a friss kolbászt. A fagyasztott készterméket sose olvaszd ki teljesen, és ne is szurkáld meg, mert így könnyebben kidurran olvadást követően.
A friss kolbászt ellenben érdemes finoman megszurkálni villával a sütés előtt, mert így nem fog szétdurranni.
A sütni való kolbászt minden esetben előmelegítés nélkül tedd sütőbe. Magas falú tepsiben a köretet is mellé teheted. Lefedve kivédheted, hogy megégjen, és a sütőt is kímélhetjük a kifröccsenő zsírtól, ami növeli az esélyt arra, hogy legközelebb is lesz kedvünk ennek az ízletes finomságnak az elkészítéséhez.
Rendelj online a KolbászPosta.hu oldalról, és mi kivisszük neked!
Tudod már, mit készíts a családnak? Áruházunk kiváló minőségű termékei tökéletes ebédet vagy vacsorát jelentenek.