A húsvéti hagyományok nyomában
Nálatok mi kerül a húsvéti terített asztalra?
Ahány ház, annyi szokás – sőt, ahány ország, annyi hagyomány.
Ma Magyarországon húsvétkor szokásosan füstölt sonkát, tojást, fonott kalácsot, helyenként sárgatúrót, szárazkolbászt, valamint finomabbnál finomabb édességeket tesznek az asztalra. Olaszországban ciaramicole, Németországban gyümölcsös sajttorta, Hollandiában Paasbrood kenyér, Svédországban heringgel és hagymával rakott burgonya, Görögországban bárány kerül az étkezők elé.
Tudtátok? Az egészben főtt tojás a családi összetartást is jelképezi. Annak idején az volt a hagyomány, hogy a családtagoknak együtt kellett elfogyasztaniuk a húsvéti tojásokat, hogy ha valamikor eltévednének az életben, mindig eszükbe jusson, hogy kivel fogyasztották el a húsvéti ételeket, és mindig hazataláljanak.
De mi most nem a főtt, vagy a hímes tojásokról szeretnénk beszélni, inkább arról a kérdésről, melyet legalább egyszer feltesznek az emberek egy évben:
Hogyan kell a Húsvéti sonkát megfőzni?
Természetesen készültünk a válasszal, hiszen webáruházunkban számos füstölt termék között van lehetőségetek válogatni.
Nézzétek meg aktuális videónkat, melynek különlegessége, hogy a sonka főzés praktikus fortélyaiba a KolbászPosta tulajdonosa, Buzás Sándor vezet be minket, aki személyesen tapasztalta meg a vidéki konyha eljárásait, és páratlan ízvilágát.
És hogy miről is lesz szó a videóban?
- A hagyományos vidéki sonka pácolásáról,
- arról, hogy miért javasolt 1-2 nappal főzés előtt beáztatni,
- valamint hogy milyen zöldségek és fűszerek kerüljenek a fazékba, ha eljött a főzés ideje.
- Szó lesz továbbá arról is, milyen sonka kerüljön a bablevesbe.
Kellemes kulináris élvezeteket kívánunk, és szívesen várjuk fényképeiteket a terített Húsvéti asztalról Facebook oldalunkra >